Borsodi Tranzit KözzétételProgramjainkRólunkKapcsolat

Rólunk

Az 1997-ben alapított – 1999-óta ózdi székhelyű - Borsodi Tranzit Foglalkoztatási Kht. (2009-tÅ‘l Nonprofit Kft) az országban működÅ‘, legelÅ‘ször alapított két megyei hatáskörű közhasznú tranzitfoglalkoztatási társaság egyike, egyben az ózdi, kazincbarcikai és edelényi kistérségek, illetve a Szuha-völgye legnagyobb non-profit humánerÅ‘forrás-fejlesztési, tranzitfoglalkoztatási szervezete.

tranzit.png

A társaság létrejöttének, működésének célja a régiót feszítÅ‘ humánerÅ‘forrás-fejlesztési, foglalkoztatási, területi rehabilitációs és innovációs feladatok projektszerű elvégzése, a problémák enyhítése. Ezen célkitűzéseket a Kft. alapvetÅ‘en különbözÅ‘ foglalkoztatási, humánszolgáltatási, non-profit befektetési és racionalizálási projektek létrehozásával, megvalósításával valósítja meg.

A társaság aktív szerepet vállalt korábban közcélú foglalkoztatásban és közmunkákban is, működési területe a munkanélküliek regisztráltsága szempontjából B-A-Z. megye, a munkahelyek szempontjából Magyarország, illetve a munkaerÅ‘-kölcsönzési tevékenységét illetÅ‘en még az EU tagországai.


A társaság küldetése, hogy a hazai és külföldi tapasztalatokat és módszereket felhasználva megyei szinten különbözÅ‘ képzésekkel kombinált munkaerÅ‘-piaci projekteket hozzon létre, melyek következtében a programokban résztvevÅ‘k egy része tartós munkahelyhez juthat.

A társaság tevékenysége:

  • Komplex, nagy volumenű képzési-foglalkoztatási, humánszolgáltatási, munkaerÅ‘-piaci és környezet-rehabilitációs projektek kidolgozása, hozzá kapcsolható uniós és hazai pályázati támogatások elnyerése, a programok megvalósítása.

  • MunkaerÅ‘-piaci, társadalomtudományi, felsÅ‘- és felnÅ‘ttoktatási, műszaki és környezetvédelmi témában felmérések, tanulmányok, megvalósíthatósági tanulmányok, pályázati projektek készítése.

  • Partneri jellegű részvétel más munkaerÅ‘-piaci, kutatási, és környezet-rehabilitációs jellegű projektekben (tréningek vezetése, tananyagfejlesztés, humánerÅ‘forrás-kezelés logisztikai és adminisztratív feladatai, stb.)

  • FelsÅ‘fokú oktatási intézményben végzett oktatói tevékenység.

  • Projektorientált befektetÅ‘i, munkaerÅ‘-piaci fórumok, találkozók szervezése.

  • Tartós munkahelyek elérését elÅ‘segítÅ‘ szakmai képzések, humán szolgáltatások, reintegrációs, csoportkohéziós és egyéb tréningek lebonyolítása, álláskeresési technikák oktatása, munkában maradást elÅ‘segítÅ‘ tréningek biztosítása.

  • Hátrányos helyzetű csoportok társadalmi esélyegyenlÅ‘ségének elÅ‘segítése, személyre szabott munkavállalási potenciált növelÅ‘, illetve rehabilitációs szolgáltatásokkal.

  • Marketing és PR munka, irodatechnikai szolgáltatások.

    c3949f6384b89963f577b1e084a0332d.jpg