Borsodi Tranzit KözzétételProgramjainkRólunkKapcsolatGINOP-5.1.4
2018. november 5. (hétfő) 17:23

Hesztia program - III. félév

Hesztia program - III. félév

 • A projekt harmadik félévében a következÅ‘ tevékenységeket valósítottuk meg:

 

 • NÅ‘k munkaerÅ‘-piacra való visszatérését segítÅ‘ csoportos foglalkozás

  2018.09.24. Putnok 20 fÅ‘ résztvevÅ‘vel

  A rendezvény célja, hogy a jelen lévÅ‘, munkanélküli nÅ‘k, lehetÅ‘séget kapjanak a munkaerÅ‘-piaci potenciáljuk növelésére, elÅ‘segítve a munkaerÅ‘piacra történÅ‘ visszatérésüket. Olyan információk és tudás birtokába kerüljenek, melyek segítségével, nagyobb eséllyel fognak tudni a jövÅ‘ben elhelyezkedni.

   

 • Közös molnár kalács sütés

  2018.07.17 Borsodnádasd 20 fÅ‘ résztvevÅ‘vel

  A csoporfoglalkozás elÅ‘dleges célja az volt, hogy a fiatalok érdeklÅ‘dését felkeltsük a városukhoz fűzÅ‘dÅ‘ hagyományokkal kapcsolatban. A területi hagyományok, mondák, eredetére és ismeretére vonatkozó tudás, ismeret megszerzése, gyermekkorban játékos formában kivitelezhetÅ‘, mely ismeretek a legtöbb esetben egy életre megmaradnak.

   

  Molnárkalács_Bn_20180717_fotó2.jpg

   

 • Receptcsere csoportfoglalkozás

  2018.06.06. Borsodnádasd 20 fÅ‘ résztvevÅ‘vel

  A rendezvény célja, hogy a jelen lévÅ‘ személyek a generációs különbségbÅ‘l adódó fÅ‘zési technikákkal kapcsolatban informálódjanak. A fiatalok Å‘rizzék a hagyományos magyar, családi ízek elkészítésének módját, ugyanakkor az idÅ‘sebb korosztály is merje kipróbálni az új technikákat, ízeket.

   

 • Fitt élet

  2018.08.22. Borsodnádasd 20 fÅ‘ résztvevÅ‘vel

  2018.10.19. Putnok 24 fÅ‘ résztvevÅ‘vel

  A csoportfoglalkozás elsÅ‘dleges célja az volt, hogy az egészséges táplálkozáson túl, képet kaphassanak a fiatalok a mozgásformákra vonatkozóan, edzÅ‘teremben megvalósuló gyakorlatokat sajátíthassanak el szabályos kivitelben, melyeket otthoni körülmények között is tudnak kivitelezni. Információt kaptak arról, hogy az egyes gyakorlatok milyen izmokat, izomcsoportokat fejlesztenek, mivel pótolható gépek nélkül, továbbá milyen különbségek vannak az egyes gyakorlatok között.

   

 • Egyházi jellegű közösségépítÅ‘ csoportfoglalkozás

  2018.05.31. Borsodnádasd 20 fÅ‘ résztvevÅ‘vel

  A foglalkozás elÅ‘sdleges célja az volt, hogy a gyerekekben megjelenÅ‘ elÅ‘ítéleteket csökkentsük a vallással szemben. Sok gyermek nevelkedik nem keresztény családban, így minimális lehetÅ‘ségük van a Hit építÅ‘ erejének megtapasztalására. Fontos, hogy önkéntes alapon lássanak bele a fiatalok az egyházi életbe, az ott megjelenÅ‘ közösség erejébe és egyéni döntés legyen, hogy milyen szemlélettel élik meg a mindennapjaikat.

 

Egyházi_Bnádasd_20180531_fotó.jpg

 

 

 • Egészségnapok

  2018.09.14. Putnok 90 fÅ‘ résztvevÅ‘vel, 2018.09.21. Borsodnádasd 93 fÅ‘ résztvevÅ‘vel

  A rendezvény elsÅ‘dleges célja az volt, hogy az iskoláskorú gyermekek képet kaphassanak a prevenciós szűrÅ‘vizsgálatok fontosságáról, illetve arról, hogy ezek a vizsgálatok nem fájdalmasak, nem kell félniük tÅ‘le, továbbá nem kötelezÅ‘. Az önkéntesség lehetÅ‘sége magában hordozza, hogy együttműködÅ‘bbek és nyugodtabbank, mint a kötelezÅ‘ védÅ‘nÅ‘i vizsgálatokon.

 

Egészségnap_Putnok_20180914_fotó.jpg

 

Vissza