• Tanulj Ózdon, hogy újra dolgozhass
  Tanulj Ózdon, hogy újra dolgozhass

  A projekt az Új Magyarország Fejlesztési Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program 5.1.1.-09/7 (Képzés-foglalkoztatás hátrányos helyzetűeknek) kiírására benyújtott programterv, egyben elfogadott része az LHH33 – „Komplex felzárkóztató programok készítése a leghátrányosabb helyzetű kistérségekben” című az ózdi kistérségben megvalósítandó projektcsomagnak.

 • Ónhulladék hasznosítás
  Ónhulladék hasznosítás

  A hazánkban működő vas- és nemvasfém-, valamint veszélyes hulladék gyűjtő vállalatok évente több száz tonna forrasztási ónhulladékot és ónsalakot gyűjtenek be, amely az elektronikai iparban keletkeznek a hullámforrasztás  és mártó forrasztás során. Kiemelten sok óntartalmú hulladék keletkezik Észak-Magyarországon belül Ózd, Eger, Tiszaújváros és Hatvan térségében.

 • Támpillér
  Támpillér

  A TÁMOP-1.4.6-13/1-2013-0013 számú "Támpillér – építőipari képzés és tranzitfoglalkoztatás Ózdon" elnevezésű projekt általános célja, hogy ózdi kistérségben élő hátrányos helyzetű munkanélküli emberek piacképes szakmát sajátítsanak el és tartósan munkába álljanak. A projekt munkahelyi és társadalmi beilleszkedésüket elősegítse, valamint emelje a város és kistérség foglalkoztatottsági szintjét és népességmegtartó képességét.

 • Cél és küldetés
  Cél és küldetés

  Az 1997-ben alapított – 1999-óta ózdi székhelyű - Borsodi Tranzit Foglalkoztatási Kht. (2009-től Nonprofit Kft) az országban működő, legelőször alapított két megyei hatáskörű közhasznú tranzitfoglalkoztatási társaság egyike, egyben az ózdi, kazincbarcikai és edelényi kistérségek, illetve a Szuha-völgye legnagyobb non-profit humánerőforrás-fejlesztési, tranzitfoglalkoztatási szervezete.

 • Mentori szolgáltaások
  Mentori szolgáltaások

  A Regionális Civil Központ Alapítvány által vezetett konzorcium tagjaként a Sajó-Bódva körzetben a munkaügyi központ által kijelölt megváltozott munkaképességű személyek számára társaságunk mentori szolgáltatást, egyéni tanácsadást, illetve csoportos és pszichológiai tanácsadást és igény-képesség megfeleltetést biztosít négy kirendeltség – Ózd, Kazincbarcika, Edelény, Putnok - hatáskörében.

Tanulj Ózdon, hogy újra dolgozhass (2010.10.01-2012.07.31.)

Tanulj Ózdon, hogy újra dolgozhass (2010.10.01-2012.07.31.)TÁMOP-5.1.1-09/7-2009-0019
A projekt az Új Magyarország Fejlesztési Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program 5.1.1.-09/7 (Képzés-foglalkoztatás hátrányos helyzetűeknek) kiírására benyújtott programterv, egyben elfogadott része az LHH33 – „Komplex felzárkóztató programok készítése a leghátrányosabb helyzetű kistérségekben” című az ózdi kistérségben megvalósítandó projektcsomagnak. A projekt kezdetének a társaságon kívül álló, adminisztratív jellegű csúszása miatt az elmúlt év őszétől a TÁMOP 5.1.1.-09/7-2009-0019 sz. 100%-ban támogatott pályázati program keretében zajlik.

A projekt fő célja, hogy hozzájáruljon az LHH ózdi kistérségi program céljainak megvalósításához, ezen belül a foglalkoztathatósági feltételek fejlesztése révén a kistérség felzárkóztatásának előmozdítása.

A projekt megvalósítása során 75 fő programba vont munkanélküli embernek - ezen belül fókuszálva az ózdi kistérségben az alacsony iskolai végzettségűekre, elavult, nem piacképes szakmával rendelkezőkre, romákra, pályakezdő fiatalokra, 50 éven felüliekre és a GYED-ről, GYES-ről visszatérő nőkre - nyújt segítséget komplex munkaerő-piaci szolgáltatás nyújtásával a munkaerőpiacra való visszakerüléshez. A projekt résztvevői közül 60 fő OKJ képzésen vesz részt, ebből 48 fő kerül alkalmazásra a társaságunk állományában a képzés utolsó 3 hónapjában, majd az oklevél megszerzését követően további 3 hónapig.

A program során az alábbi szakmákban OKJ képzés kerül lebonyolításra: Bútorasztalos, CNC gépkezelő, Minősített hegesztő, Varrómunkás.

A képző intézmények/szervezetek kiválasztására közbeszerzési eljárás lefolytatásával kerül(t) sor. A projekt célcsoportja alacsony iskolai végzettséggel vagy elavult szakmával rendelkező munkanélküliekből kerül ki. A kiválasztásnál figyelembe vesszük a leendő munkáltatók javaslatait is. A programban 4 fő, felsőfokú humán végzettségű mentor dolgozik, egy szakmai vezető irányításával. A projekt menedzsmentje a programvezető, pénzügyi és esélyegyenlőségi munkatársból áll. A kiválasztott ügyfelek – mentoraink által - egyéni és csoportos felkészítésen vesznek részt a képzés megkezdése előtt. A képzések gyakorlati része azon munkáltatóknál zajlik, amelyek szándéknyilatkozatukban ezt vállalták, ill. vállalják.

Tanulj Ózdon, hogy újra dolgozhass (2010.10.01-2012.07.31.)

A képzés utolsó három hónapjától kezdve 6 hónapon keresztül foglalkoztatjuk heti 30 órában a résztvevőket azon munkáltatóknál, akik vállalják a résztvevők továbbfoglalkoztatását minimum 3 hónapig, minél nagyobb létszámban. A 6 hónapos foglalkoztatás munkabérét társaságunk a pályázati támogatás által fedezi, a taneszközöket és a munkaruhát a képző szervezet biztosítja, a munkáltatóknak a munkaeszközöket kell csupán biztosítaniuk.

Mentoraink és tanácsadóink folyamatosan figyelemmel kísérik az ügyfeleket a program során, segítséget nyújtanak az egyéni problémáktól a tanuláson keresztül a munkavégzés során a sikeres elhelyezkedés érdekében.

A képzés ideje alatti prioritások:

 • Tanulási -és munkamotiváció kialakítása
 • Mentori szolgáltatás és tutorálás a képzésben maradás, illetve a sikeres vizsga érdekében
 • Gyakorlati képzés a jövőbeni potenciális munkáltatóknál
 • Az elhelyezkedést, a munkahelyi beilleszkedést segítő szolgáltatások, melynek eredményeként az ügyfelek képesek lesznek munkát vállalni.

A projekt tervezett összköltsége (a támogatás mértéke): 116 865 820 Ft (100%)

TÁMOP-5.1.1-09/7-2009-0019

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Magyarország Fejlesztési TervNemzeti Fejlesztési Ügynökség
Európai Szociális Alap
ESZA Kft.

Ónhulladék hasznosítás

OnriTran

Vonalban

Jelenleg 18 vendég és 0 felhasználó van vonalban.