• Cél és küldetés
  Cél és küldetés

  Az 1997-ben alapított – 1999-óta ózdi székhelyű - Borsodi Tranzit Foglalkoztatási Kht. (2009-től Nonprofit Kft) az országban működő, legelőször alapított két megyei hatáskörű közhasznú tranzitfoglalkoztatási társaság egyike, egyben az ózdi, kazincbarcikai és edelényi kistérségek, illetve a Szuha-völgye legnagyobb non-profit humánerőforrás-fejlesztési, tranzitfoglalkoztatási szervezete.

 • Tanulj Ózdon, hogy újra dolgozhass
  Tanulj Ózdon, hogy újra dolgozhass

  A projekt az Új Magyarország Fejlesztési Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program 5.1.1.-09/7 (Képzés-foglalkoztatás hátrányos helyzetűeknek) kiírására benyújtott programterv, egyben elfogadott része az LHH33 – „Komplex felzárkóztató programok készítése a leghátrányosabb helyzetű kistérségekben” című az ózdi kistérségben megvalósítandó projektcsomagnak.

 • Mentori szolgáltaások
  Mentori szolgáltaások

  A Regionális Civil Központ Alapítvány által vezetett konzorcium tagjaként a Sajó-Bódva körzetben a munkaügyi központ által kijelölt megváltozott munkaképességű személyek számára társaságunk mentori szolgáltatást, egyéni tanácsadást, illetve csoportos és pszichológiai tanácsadást és igény-képesség megfeleltetést biztosít négy kirendeltség – Ózd, Kazincbarcika, Edelény, Putnok - hatáskörében.

 • Ónhulladék hasznosítás
  Ónhulladék hasznosítás

  A hazánkban működő vas- és nemvasfém-, valamint veszélyes hulladék gyűjtő vállalatok évente több száz tonna forrasztási ónhulladékot és ónsalakot gyűjtenek be, amely az elektronikai iparban keletkeznek a hullámforrasztás  és mártó forrasztás során. Kiemelten sok óntartalmú hulladék keletkezik Észak-Magyarországon belül Ózd, Eger, Tiszaújváros és Hatvan térségében.

 • Támpillér
  Támpillér

  A TÁMOP-1.4.6-13/1-2013-0013 számú "Támpillér – építőipari képzés és tranzitfoglalkoztatás Ózdon" elnevezésű projekt általános célja, hogy ózdi kistérségben élő hátrányos helyzetű munkanélküli emberek piacképes szakmát sajátítsanak el és tartósan munkába álljanak. A projekt munkahelyi és társadalmi beilleszkedésüket elősegítse, valamint emelje a város és kistérség foglalkoztatottsági szintjét és népességmegtartó képességét.

Sikeres programzárás!

Sikeres programzárás!Magyarország 33 leghátrányosabb helyzetű kistérségei közül az Ózdi Kistérségben 60 fő munkanélkülinek adatott meg az a lehetőség, hogy hiányszakmára képezve újra dolgozhassanak, elsősorban az adott kistérségben. A Borsodi Tranzit Nonprofit Kft. által bonyolított, TÁMOP 5.1.1-09/7-2009-0019 sz. program több mint 116 millió forintos EU támogatásból valósult meg.

 

Az Ózd városban 2010. október 01. és 2012. július 31. között megvalósult program felhívására 178 fő jelentkezett, akik közül 60 fő került kiválasztásra a programban való részvételre. A célcsoport tagjai az alacsony iskolai végzettségűek, valamint a nem piacképes szakmával rendelkező - elsősorban fiatal - munkanélküliek voltak. A program-résztvevők rövid felkészítést követően négy szakmában, 6-12 hónapos OKJ képzéseken vettek részt, melynek idején anyagi támogatásban nem részesültek.

Az eredményeket a július 19-i programzáró rendezvényen ismertette Bolyky Gábor Pál, a program vezetője, aki elmondta: „Térségünkben az a kettőség áll fenn, hogy a nagyarányú munkanélküliség mellett egyes szakmák-ban munkaerőhiány jelentkezik. Legfontosabb elvünk az volt, hogy olyan képzéseket bonyolítsunk le, melyekben kiemelt szerepet kap a gyakorlati képzés a leendő munkáltatónál. A képzett személyekre igényt tartó vállalkozások szándéknyilatkozatban rögzítették, hogy biztosítják a gyakorlati képzés helyszínét, majd a végzettek egy részének továbbfoglalkoztatását. Programunk példa értékű, mivel a gyakorlat-orientált, konkrét helyi igényekre reagált, továbbá képzési támogatás nélkül bonyolítottuk le az oktatásokat és valamennyi célunkat teljesítettük”

A jól kiválasztott képző szervek és a projekt munkatársainak köszönhetően az előírt 48 fővel szemben 52 fő tett sikeres szakmai vizsgát. A 6 hónapos támogatott foglalkoztatást követően 23 fő, -38 %- dolgozik tovább.

A program során szerzett szakmákban elhelyezkedett emberek révén csökkent a térségben a munkanélküliség, javította a vállalkozások szakember-ellátottságát, ezáltal segítve a kistérség felzárkóztatását.

 

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Magyarország Fejlesztési TervNemzeti Fejlesztési Ügynökség
Európai Szociális Alap
ESZA Kft.

Vonalban

Jelenleg 18 vendég és 0 felhasználó van vonalban.