• Ónhulladék hasznosítás
  Ónhulladék hasznosítás

  A hazánkban működő vas- és nemvasfém-, valamint veszélyes hulladék gyűjtő vállalatok évente több száz tonna forrasztási ónhulladékot és ónsalakot gyűjtenek be, amely az elektronikai iparban keletkeznek a hullámforrasztás  és mártó forrasztás során. Kiemelten sok óntartalmú hulladék keletkezik Észak-Magyarországon belül Ózd, Eger, Tiszaújváros és Hatvan térségében.

 • Támpillér
  Támpillér

  A TÁMOP-1.4.6-13/1-2013-0013 számú "Támpillér – építőipari képzés és tranzitfoglalkoztatás Ózdon" elnevezésű projekt általános célja, hogy ózdi kistérségben élő hátrányos helyzetű munkanélküli emberek piacképes szakmát sajátítsanak el és tartósan munkába álljanak. A projekt munkahelyi és társadalmi beilleszkedésüket elősegítse, valamint emelje a város és kistérség foglalkoztatottsági szintjét és népességmegtartó képességét.

 • Tanulj Ózdon, hogy újra dolgozhass
  Tanulj Ózdon, hogy újra dolgozhass

  A projekt az Új Magyarország Fejlesztési Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program 5.1.1.-09/7 (Képzés-foglalkoztatás hátrányos helyzetűeknek) kiírására benyújtott programterv, egyben elfogadott része az LHH33 – „Komplex felzárkóztató programok készítése a leghátrányosabb helyzetű kistérségekben” című az ózdi kistérségben megvalósítandó projektcsomagnak.

 • Mentori szolgáltaások
  Mentori szolgáltaások

  A Regionális Civil Központ Alapítvány által vezetett konzorcium tagjaként a Sajó-Bódva körzetben a munkaügyi központ által kijelölt megváltozott munkaképességű személyek számára társaságunk mentori szolgáltatást, egyéni tanácsadást, illetve csoportos és pszichológiai tanácsadást és igény-képesség megfeleltetést biztosít négy kirendeltség – Ózd, Kazincbarcika, Edelény, Putnok - hatáskörében.

 • Cél és küldetés
  Cél és küldetés

  Az 1997-ben alapított – 1999-óta ózdi székhelyű - Borsodi Tranzit Foglalkoztatási Kht. (2009-től Nonprofit Kft) az országban működő, legelőször alapított két megyei hatáskörű közhasznú tranzitfoglalkoztatási társaság egyike, egyben az ózdi, kazincbarcikai és edelényi kistérségek, illetve a Szuha-völgye legnagyobb non-profit humánerőforrás-fejlesztési, tranzitfoglalkoztatási szervezete.

Sikeres OKJ vizsgák

Sikeres OKJ vizsgákA „Tanulj Ózdon, hogy újra dolgozhass!” című, TÁMOP 5.1.1.-09/7 sz.  projekt  keretében 4 különböző, piacképes szakmában történt OKJ képzés. A tanfolyamok 2011. év márciusában kezdődtek és 2012. év márciusában fejeződtek be. A képzések gyakorlatorientáltak voltak, mivel a képzés nagyobb részét kitevő gyakorlati foglalkozások különböző társaságoknál folytak.

A képzések és azokat lebonyolító szervezetek:

 • Oktatási Stúdió ’90 Kft.: CNC gépkezelő és AWI minősített hegesztő képzések, 9-9 hónap
 • ÉRÁK Miskolci Igazgatósága (később TKKI): Varrómunkás OKJ rész-szakképesítések, 6 hónap
 • Sajómenti TISZK: Bútorasztalos OKJ képzés, 12 hónap


A képzők magas szakmai színvonala, tapasztalata, valamint a gyakorlati helyszíneket biztosító Kft.-k hozzáállása nagyban hozzájárultak a tanulók eredményes felkészüléséhez.  Mindezek eredményeként a vállalt 48 fővel szemben 52 fő tett sikeres OKJ szakvizsgát.

A vizsgát követően 48 fő munkagyakorlat-szerzés céljából, három hónapra elhelyezésre került - döntően a gyakorlati helyszínt biztosító- különböző, ózdi székhelyű társaságoknál, melyek a következők:

 • SPAL Kft.
 • Phönix Brv. Kft.
 • Fafel Kft.
 • Locco Holding Kft.
 • Frank Hungária Kft.
 • OAM Kft.
 • Dutrade Zrt. ózdi részlege


A projekt további feladata az ügyfelek munkában tartása, illetve új munkalehetőségek felkutatása, mely 2012. július 31-én fejeződik be.


Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Magyarország Fejlesztési TervNemzeti Fejlesztési Ügynökség
Európai Szociális Alap
ESZA Kft.

Vonalban

Jelenleg 18 vendég és 0 felhasználó van vonalban.